גל אביהוד

– משרד עורכי דין

|  050-3522055  | מושב כוכב מיכאל 112

נהיגה במהירות מופרזת

נהיגה במהירות מופרזת הינה עבירה נפוצה ביותר והיא קלה יחסית לאכיפה, כאשר בידי המשטרה ציוד משוכלל למדידתה. בתי המשפט מתייחסים בחומרה לעבירה זו, בעיקר כאשר מדובר במהירויות הנכללות בדו"חות מסוג "הזמנה לדין".

יש להבחין בין מהירות בדרך עירונית לבין מהירות בדרך שאינה עירונית. תקנה 54 א' לתקנות התעבורה קובעת את הענישה על כל חריגה:

דרך עירונית

עד 20 קמ"ש מעל המותר – ברירת משפט – 250 ש"ח (ללא נקודות).
21-30 קמ"ש מעל המותר – ברירת משפט – 750 ש"ח (+ 8 נקודות).
31 קמ"ש ומעלה מעל המותר – הזמנה לדין (+10 נקודות).

בדרך שאינה עירונית

עד 25 קמ"ש מעל המותר – ברירת משפט – 250 ש"ח (ללא נקודות).
26-40 קמ"ש מעל המותר – ברירת משפט – 750 ש"ח (+ 8 נקודות).
41 קמ"ש מעל המותר ומעלה – הזמנה לדין ו-10 נקודות.

במקרה של הזמנה לדין בגין נהיגה במהירות מופרזת, קצין משטרה הינו בעל סמכות לשלול את רישיונו של נהג לתקופה של 30 יום. בנוסף, יקבל הנהג הזמנה למשפט. אם ימצא אשם, הוא עלול להענש בכמה מישורים: שלילת רשיון בפועל, שלילת רשיון מותנית (לתקופה שבין שנה ועד שלוש שנים) וכן קנס כספי. במקרים חריגים הוא עלול אף להענש במאסר מותנה שיוטל עליו.

בתקופה האחרונה פועלת המשטרה בתקיפות רבה כנגד הנהיגה במהירות המופרזת ומגדירה תיקים חמורים בסיווג "תלתן". מוגשות בקשות לפסילה עד תום הליכים והזימון למשפט ניתן לתאריך קרוב יחסית לביצוע העבירה, בשיטת "המכה על הברזל בעודו חם" .

עם כל אלה, משרדנו מנוסה מאוד בטיפול בתיקי מהירות. אנו מתהדרים בהצלחות רבות, של המתקה משמעותית או ביטול מוחלט של עונשים. נתפסת נוהג במהירות מופרזת? פנה אלינו לייעוץ ולסיוע.

לקריאה על ענייני תעבורה נוספים:

נהיגה במהירות מופרזת
נהיגה בשכרות
נהיגה בפסילה
מכון הארבעה

ממל"ז

ממל"ז MARKSMA LTI 20-20 הוא אקדח לייזר המודד מהירות קרן לייזר. הממל"ז משמש את מערך התנועה לצורך אכיפת חוקי מהירות הנסיעה.

המכשיר, כאמור, מודד מהירות באמצעות הקרנת קרן לייזר אינפרא אדום לעבר הרכב הנמדד. המהירות מחושבת עפ"י נתוני מהירות השידור והקליטה של הפולסים באור. המכשיר מתוחכם ויודע להבחין בין רכב מתקרב לבין רכב מתרחק. קרן הלייזר הינה דקה ביותר, כך שניתן לבודד רכב אחד מתוך קבוצה ולהתמקד בו. קרן הלייזר חוזרת אל צג המכשיר, וזה מתרגם את נתוניה למהירות בו נסע הרכב. 

ממל"ז מתקדם

Ultralyte LR B – מכשיר לייזר חדשני, המותאם לדור החדש של נהגי ישראל. בעוד אלה מנסים להתגונן מפני המצלמות המהירות החדשות, מכניסה משטרת ישראל דור של אקדחי לייזר – ממל"ז, אשר להם יכולות משופרות "לצוד" את הנוהגים במהירות מופרזת.

ביחס לממל"ז, מכשיר זה קל משקל ולפיכך נוח יותר לשימוש השוטר. הוא בעל טווח גדול יותר – עד כ-1000 מטרים. קרן הלייזר שלו ממוקדת יותר, והיא בעלת הגדלה טלסקופית לראייה טובה יותר. לאור יתרונותיו הרבים מתעתד הממל"ז המתקדם להחליף את הממל"ז הנוכחי.

דבורה

מד מהירות רדאר (חיישני) בתנועה.

הדבורה הינה מכשיר למדידת מהירות נסיעת כלי רכב. היא מצויידת בשתי אנטנות זעירות השולחות קרני לייזר לפנים ולאחור. המכשיר מותקן על גג ניידת השיטור. משם הוא מודד את מהירות כלי הרכב הנמצאים בתנועה. הוא מסוגל לזהות כלי רכב, הן מתקרבים והן מתרחקים, מלפנים ומאחור.
השכלול הטכנולוגי של המדידה בדבורה הוא באפשרות למדוד תוך כדי נסיעת הניידת, לעומת מכשירים אחרים, אשר חייבים להיות נייחים בעת המדידה. הטווח היעיל לפעולת מכשיר זה הוא עד 1 ק"מ, וזאת מבלי שניתן להבחין בו.

מצלמות

כיום מוצבות בכבישים כ-44 מצלמות חדשות. המצלמות החדשות מודדות את מהירות הנסיעה באמצעות לולאות מתכת שהוטמנו באספלט, כך שפעולתן אפשרית הן בשעות היום והן בחשיכה. שליחת הדוחות מתבצעת בתוך 72 שעות מהזיהוי  של המצלמות את ביצוע עבירת המהירות המופרזת. מצלמות אלה צבועות אפור, לעומת מצלמות רמזור ומהירות,  הצבועות כתום.

קישורים לכתבות על המצלמות ועל מיקומן בכבישי הארץ:
אתר ynet – "חייכו! מצלמות האכיפה החדשות מוכנות לפעולה"
אתר גלובס – "הסיוט מתחיל: 44 מצלמות מהירות הותקנו בכבישים…"

דילוג לתוכן